MAATWERK BANKEN

maatwerk banken

Maatwerk banken geheel naar persoonlijke voorkeur

Wilt u van uw huis een droomhuis maken? Dan gaat u op zoek naar meubels die geheel aan uw eigen wensen voldoen. Maatwerk banken horen daar uiteraard bij. Corné Wonen is daarin de specialist bij uitstek. Bij ons kunt u geheel naar eigen wens uw luxe maatwerk bankstel laten maken. Zo kunt u zelf bijvoorbeeld de afmetingen, maar ook de kleur en het type stof bepalen. Wij werken direct samen met onze leveranciers en kunnen u behalve maatwerk zo ook topkwaliteit garanderen. Bij Corné Wonen bent u aan het juiste adres voor betaalbare luxe. 

Welke soorten banken bestaan er?

Bent u inmiddels al gestart met uw zoektocht naar de ideale bank? Dan heeft u ongetwijfeld kunnen concluderen dat er veel verschillende soorten banken bestaan. Populaire banken zijn onder andere de tweezitsbank of een love seat, een kleinere versie daarvan. Uiteraard wordt ook vaak voor de drie- of vierzitsbank gekozen en vinden we ook de sectionaal -een bank die uit meerdere delen bestaat- steeds vaker terug in de Nederlandse huiskamer. Deze kunt u handig rondom ander meubilair plaatsen. En wat dacht u van een hoekbank, een loungebank met extra lange zitting of een chaise longue? 

Waarom kiest men voor maatwerk banken?

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw bankstel, moet u veel keuzes maken. In de praktijk betekent dit vaak dat het meubelstuk niet aan al uw eisen voldoet. Wanneer u een bank op uw wensen en eisen laat afstellen, haalt u een meubelstuk in huis dat u jarenlang plezier en zitcomfort biedt. Zeker wanneer u iets langer of kleiner bent dan gemiddeld, zult u met maatwerk banken uw zitcomfort kunnen garanderen. Bovendien wordt uw bankstel een uniek ontwerp. In tegenstelling tot meubels van de bekende ketens vindt u uw maatwerk bank niet in tal van andere huishoudens terug. 

Problemen met het zitcomfort van standaard banken

Wanneer u de showroom van een bekende winkelketen bezoekt en daar banken uitprobeert, lijken deze al snel prettig te zitten. Echter blijkt het zitcomfort in de praktijk vaak tegen te vallen. Het comfort wordt namelijk pas drie maanden nadat u de bank in gebruik hebt genomen merkbaar. Problemen die zich na die periode kunnen voordoen, zijn onder andere: 

  • Het bankstel is te laag of juist te hoog
  • Het bankstel is te zacht of juist te hard
  • Het bankstel is te diep

Bovenstaande problemen leiden niet alleen tot een verminderd zitcomfort, maar ook tot lichamelijke klachten, zoals pijn in uw nek en schouders. Door te kiezen voor maatwerk banken voorkomt u dit. Onze ervaren medewerkers voorzien u graag van adviezen.  

Zitdiepte en zithoogte

Tegenvallend zitcomfort wordt het vaakst veroorzaakt doordat de afmetingen van de bank niet passen bij uw lichaamslengte. Met andere woorden: het bankstel is dan niet ergonomisch. Het zijn vooral de zitdiepte en de zithoogte die de ergonomie bepalen. Voor langere personen is een hogere zitting en een diepere zit bijvoorbeeld prettig. Bent u kleiner van stuk, dan geldt juist het tegenovergestelde. Voor oudere mensen zijn hogere zittingen prettig omdat dit ze helpt makkelijker op te staan. Maatwerk banken die naar wens samengesteld kunnen worden, bieden dan een uitkomst. 

Een maatwerk bankstel behoort wel degelijk tot de mogelijkheden

Te weinig mensen overwegen vandaag de dag een maatwerk bankstel. Velen zijn in de veronderstelling dat dit niet mogelijk is en anderen vrezen te hoge prijskaartjes. Corné Wonen bewijst echter dat er wel degelijk voldoende mogelijkheden bestaan en dat deze ook betaalbaar zijn. Zeker wanneer u geen gemiddelde afmetingen heeft of speciale wensen koestert, zijn maatwerk banken de oplossing. Wij werken direct samen met gerenommeerde fabrikanten en zijn niet afhankelijk van tussenpersonen.

Gemiddelde maten

Des te langer u bent, des te groter de zithoogte en de zitdiepte dienen te zijn. Zo is voor een persoon met een lichaamslengte van 165 centimeter een zithoogte voorkant van 36 centimeter en een zithoogte achterkant van 27 centimeter met een zitdiepte van 50 centimeter ideaal. Voor iemand die een flink stuk langer is gelden weer andere gemiddelde maten. Voor een persoon van 190 centimeter gelden voor de zithoogte voorkant, zithoogte achterkant en zitdiepte respectievelijk 42, 33 en 57 centimeter. Uiteraard bestaan er ook individuele verschillen; niet iedereen die 190 centimeter lang is, heeft ook dezelfde beenlengte. 

Hoe bepaalt u wat de juiste grootte van uw bank is?

Behalve de afmetingen van maatwerk banken is natuurlijk ook de grootte ervan van belang. Velen vinden het -begrijpelijkerwijs- lastig om in te schatten hoe groot het bankstel dient te zijn. Om het uzelf makkelijker te maken, kunt u een plattegrond van uw woonkamer maken en meubels op schaal uitknippen. Het beste is om daarbij een schaal van 1:50 aan te houden. Voor een bank die 220 centimeter breed is, berekent u 220:50 = 4,4. Het bankstel neemt op uw plattegrond dus 4,4 centimeter in. 

Tips voor de indeling

Twijfelt u over de afmetingen van uw maatwerk bankstel? Corné Wonen geeft u graag enkele tips. Zo kunt u het beste voor grote maatwerk banken kiezen wanneer u ook een grote woonkamer heeft. Op die manier ‘verdwijnt’ het bankstel niet in de ruimte. Door uw bank niet tegen de muur te plaatsen, maar daartoe meer afstand te behouden, realiseert u een ruimtelijker effect. Zet u uw bank om diezelfde reden vooral ook niet te dicht bij andere meubelstukken. Door met de hoogte van andere meubels te variëren, creëert u een extra speels effect. 

Maatwerk banken die bij uw stijl passen

Behalve de grootte en het comfort van maatwerk banken is het natuurlijk ook belangrijk dat een bank bij de rest van uw interieur past. Corné Wonen biedt u een ruime keuze uit maatwerk banken die geheel met uw stijl zullen matchen of daarop exact kunnen worden aangepast. Anno nu zijn er diverse woonstijlen die het vaakst in Nederlandse huishoudens voorkomen. Het moderne interieur is daar de belangrijkste van. Moderne maatwerk banken laten zich kenmerken door een functioneel design en strakke lijnen. Vaak worden neutrale kleuren als grijs, wit en zwart gekozen, maar uiteraard is de keuze geheel aan u. 

Stijlen waarbij functionaliteit centraal staat

Net zo simplistisch als de moderne stijl is ook de Scandinavische variant. Maatwerk banken van Scandinavisch design zijn te herkennen aan hun functionaliteit en eenvoud. Doorgaans maakt men gebruik van lichte kleuren, alhoewel wederom geldt dat u hierin ruime keuze heeft. Zoekt u naar een simplistische stijl met een wat robuustere look, dan gaat u wellicht voor maatwerk banken die onder de noemer industrieel vallen. Dit betekent vaak leer en donkere kleuren. Metalen poten zien we bij dit soort maatwerk banken ook vaak terug. 

Stijlen met een warme uitstraling

Bent u eerder op zoek naar maatwerk banken met een warme uitstraling, dan passen de exemplaren uit landelijke collecties beter bij u. De landelijke woonstijl staat bekend om zijn gezellige sfeer en warme kleuren: beige en taupe worden bijvoorbeeld vaak gebruikt. En wat dacht u van maatwerk banken in oudroze kleur? Een warme uitstraling komt ook terug in retro banken, die behalve van uiteenlopende kleuren ook regelmatig van prints zijn voorzien. Tot slot mag natuurlijk ook de modern klassieke bank met diepe kleuren en een luxe uitstraling niet aan het lijstje ontbreken. 

Het onderstel van uw bank

Uw bank is van grote invloed op de sfeer in uw woning. Behalve over de bank zelf dient u ook over het onderstel na te denken. We kunnen banken op lage en hoge poten onderscheiden. De eerste categorie toont zeer robuust eb comfortabel en zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig over de vloer is verdeeld. Maatwerk banken op hogere poten zorgen ervoor dat er meer vloer zichtbaar blijft en geven zo een ruimtelijker effect. Ook lijkt een dergelijk bankstel minder zwaar. 

De vulling en vering van een bankstel

Het comfort van een bankstel wordt door het schuim en de vering bepaald. Uiteraard kunt u erop rekenen dat u bij Corné Wonen enkel kwalitatief hoogwaardige bankstellen vindt. Schuim (vulling) bestaat in verschillende soorten en hardheid. Een lage dichtheid geeft een zachte zit en een hoge dichtheid zorgt voor een stevigere zit. De vering van de maatwerk bankstellen zorgt ervoor dat het schuim en de bekleding altijd weer netjes omhoog worden gedrukt. Ze voorkomen dus zitkuilen in uw bank. Ook wat vering betreft kan er een onderscheid worden gemaakt tussen zacht en hard. 

Uw ideale meubelstuk samenstellen

Kiest u voor maatwerk banken, dan kunt u op optimaal zitcomfort rekenen. Uw bank zal geheel aan uw smaakeisen voldoen en perfect zijn afgestemd op uw lichaam. Kiest u voor een op maat gemaakt bankstel, dan kiest u voor een meubelstuk waarvan u jaren plezier zult hebben. Niet alleen behoudt het zijn comfort, ook de uitstraling blijft intact. Bij Corné Wonen heeft u de keuze uit talrijke modellen, kleuren en stoffen. U kunt bij ons dus zelf uw ideale meubelstuk samenstellen. 

Wij helpen u graag met het samenstellen van maatwerk banken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Brengt u dan eens een bezoek aan onze showroom om alles met eigen ogen te bekijken. U kunt zelf ervaren hoe de meubels eruitzien, aanvoelen en natuurlijk hoe ze zitten. Onze medewerkers zijn ervaren in het samenstellen van maatwerk banken en zijn u met hun kennis en kunde graag van dienst. Bij ons haalt u betaalbare luxe in huis. Luxe met een zeer duurzaam karakter welteverstaan. Op het overgrote deel van onze maatwerk banken krijgt u tien jaar garantie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *