MAATWERK EIKEN EETTAFELS

Maatwerk eiken eettafels

Maatwerk eiken eettafels als centraal punt binnen uw woning

Eten, borrelen, werken, spelletjes spelen, knutselen of op een andere manier ontspannen: maatwerk eiken eettafels lenen zich er bij uitstek voor. De eettafel behoort tot de belangrijkste plekken van uw woning. Daarom is het des te belangrijker dat u er prettig aan kunt zitten. De eettafel dient comfortabel en multi-inzetbaar te zijn. U gaat dus niet over één nacht ijs. Bij Corné Wonen is dat ook niet nodig. Wij zijn expert in het samenstellen van maatwerk eiken eettafels en helpen u graag met het creëren van een uniek en voor u ideaal meubelstuk.  

Wat zijn de voordelen van eikenhout?

Eikenhout beschikt over kwaliteiten die ideaal zijn voor een eettafel. Het betreft een harde houtsoort die prima tegen een stootje kan. Krassen en deuken zullen dus niet zomaar ontstaan en de draagkracht van deze houtsoort is eveneens groot. Bovendien hebben maatwerk eiken eettafels een natuurlijke uitstraling. Dit maakt ze geschikt voor een keur aan interieurstijlen, van landelijk tot industrieel. Maatwerk eiken eettafels met eveneens houten poten passen perfect in een landelijk interieur, terwijl een metalen onderstel de tafel nog robuuster en industrieel ogend maakt. 

De charme van eikenhout

Niet voor niets vinden we eikenhout in steeds meer huishoudens terug. Vaak denkt men niet aan de mogelijkheid van maatwerk eiken eettafels, maar Corné Wonen bewijst dat dit wel degelijk kan en ook nog eens betaalbaar kan blijven. Eikenhout is geliefd om zijn grove vlammen, is in allerlei afmetingen beschikbaar én eenvoudig te bewerken. Die bewerking dient wel door een specialist te gebeuren; de grove nerf zorgt ervoor dat het hout makkelijk uitbreekt of splintert. Wij werken direct samen met gerenommeerde fabrikanten die u de beste resultaten leveren. 

Zijn maatwerk eiken eettafels duurzaam?

Wanneer u maatwerk eiken eettafels overweegt, vraagt u zich wellicht ook af hoe duurzaam deze zijn. Wanneer we u echter vertellen dat eikenhout reeds in de Gouden Eeuw werd gebruikt binnen de scheepsbouw en als fundering voor grachtenpanden, zal het antwoord op die vraag duidelijk zijn. Maatwerk eiken eettafels zijn zeer duurzaam en gaan jarenlang mee, zonder dat ze aan kwaliteit inboeten. Wanneer u uw tafel op de juiste manier beschermt, kunt u er maar liefst 25 jaar van genieten. Het eikenhout is afkomstig van Nederlandse bodem of van FSC-bronnen. 

Het onderhoud van een eikenhouten dinertafel

Maatwerk eiken eettafels voelen zich het beste in een warme en niet te droge omgeving. Een luchtvochtigheid die tussen de 45 en 55 procent ligt, is ideaal. Deze waarden zijn kenmerkend voor de meeste Nederlandse woningen. Het onderhoud van maatwerk eiken eettafels is gelukkig ook geen hogere wiskunde. Een geoliede tafel neemt u af met warm water, eventueel in combinatie met wat groene zeep. Bijtende schoonmaakmiddelen vermijdt u. Houdt u er rekening mee dat u hete en natte voorwerpen nooit rechtstreeks op het hout plaatst, om zo vlekken te voorkomen. 

De grootte van uw op maat gemaakte eikenhouten eettafel

Wanneer u geïnteresseerd bent in maatwerk eiken eettafels, is de grootte ervan een van de belangrijkste aspecten waarover u moet beslissen. De ideale grootte is afhankelijk van de ruimte die u heeft, maar ook van het aantal personen dat doorgaans zal aanschuiven. Voor twee personen is een breedte van 70 centimeter meestal voldoende, terwijl een gezelschap van acht personen niet genoeg heeft aan een tafel die minder dan 250 centimeter breed is. Bij ronde tafels houdt u rekening met de diameter. Voor twee personen is 60 centimeter genoeg, voor vier personen is dat 90 centimeter en voor zes personen 125 centimeter. 

De hoogte van maatwerk eiken eettafels

Net zoals voor de grootte geldt dat de hoogte van eettafels vaak hetzelfde is. Doorgaans betreft deze tussen de 74 en 78 centimeter. Maatwerk eiken eettafels maken het u echter mogelijk om de hoogte aan te passen. Bijvoorbeeld omdat u veel langer bent dan gemiddeld, of juist veel kleiner van stuk bent. Bestaat uw gezelschap uit personen met uiteenlopende lengtes? Dan kiest u voor een tussenweg, zodat iedereen zo comfortabel mogelijk aan tafel kan zitten. Houdt u tijdens het bepalen van de hoogte van maatwerk eiken eettafels ook altijd rekening met eventuele stoelen met armleuningen. Deze wilt u onder de tafel kunnen schuiven. 

Rechthoekige eettafels: de populairste van alle vormen

Behalve de grootte en de hoogte van maatwerk eiken eettafels is natuurlijk ook de vorm van belang. Al jarenlang is de rechthoekige eettafel het populairst. Dergelijke tafels bieden voldoende ruimte voor een groter gezelschap en stellen u tevens in staat mooie decoratie neer te zetten. Verwacht u gasten, dan schuift u gemakkelijk wat extra stoelen aan. Maatwerk eiken eettafels met een rechthoekige vorm vergen wel een wat grotere ruimte. Rechthoekige tafels nemen nu eenmaal meer ruimte in dan tafels die een andere vorm hebben. 

Andere tafelvormen

Ook aan vierkante maatwerk eiken eettafels kunt u veel personen kwijt. Bovendien kan de ruimte waarin u deze tafel plaatst minder groot zijn. Met een vierkante, maar ook een ronde of ovale eettafel creëert u bovendien een gezellige sfeer. Iedereen aan tafel kan elkaar zo goed aankijken. Omdat ronde en ovale tafels geen hoeken hebben, kunt u er makkelijk omheen bewegen. Bovendien zijn deze vormen ideaal voor huishoudens met kleine kinderen; er zijn namelijk geen hoeken waaraan ze zich kunnen bezeren.  

Het onderstel van uw tafel

Bent u geïnteresseerd in maatwerk eiken eettafels, dan heeft u zelf ook inspraak in het onderstel oftewel de poten van de tafel. Vandaag de dag bestaat er ook op dit gebied een keur aan mogelijkheden. Mogelijkheden die u uiteraard ook bij Corné Wonen terugvindt. Ook deze vormgeving kunt u op basis van uw smaak en persoonlijke voorkeuren helemaal zelf kiezen. Steeds populairder worden de maatwerk eiken eettafels met een metalen onderstel. Met hun robuuste uitstraling passen ze goed in een industriële inrichting. Houdt u meer van een klassieke of landelijke stijl, dan past een houten onderstel beter. 

De kleur van eikenhout

Maatwerk eiken eettafels zijn in verschillende kleuruitvoeringen verkrijgbaar. Eikenhout is namelijk een houtsoort die zich optimaal aan oliën, lakken en beitsen aanpast. Bovendien kan de tint van eikenhout ook nog eens van boom tot boom verschillen. Kleurvariaties en contrasten zijn dan ook kenmerkend voor deze houtsoort. Dit maakt maatwerk eiken eettafels nog unieker. Het hout oogt te allen tijde natuurlijk. Door het kleuren ervan kunnen er tinten ontstaan van lichtbruin tot donkerbruin en zelfs bijna zwart. Bezoekt u gerust onze showroom om het eikenhout met eigen ogen te bekijken. 

Kleurbehoud en -nuances

Hout is een natuurlijk materiaal en gevoelig voor licht. Dit betekent dat maatwerk eiken eettafels na verloop van tijd van kleur kunnen veranderen. Ze kunnen zowel lichter als donkerder kleuren. Dit is te verklaren door blootstelling aan zuurstof en uv-licht. Vaak is de verandering dusdanig subtiel dat mensen het niet eens opmerken. Wilt u het verkleuren van het eikenhout echter voorkomen? Dat bereikt u door het hout op de juiste manier te behandelen. Onze medewerkers kunnen u hier alles over vertellen. 

Kiest u het liefst voor maatwerk eiken eettafels die met natuurlijke olie wordt afgewerkt? Dan komen de kleurnuances mooi tot leven. De noesten in het hout zullen het meubelstuk nog meer karakter geven. In de loop der tijd zal het hout nog mooier worden. Kiest u ervoor om uw meubelstuk bij Corné Wonen te bestellen? Dan kunt u uiteraard rekenen op de beste kwaliteit en afwerking. 

Een klassieker die zijn waarde nooit verliest

Maatwerk eikenhouten tafels zijn een aanwinst voor elk interieur. Bij ons vindt u de mooiste tafels, vervaardigd van robuust eikenhout. Het kwalitatief hoogwaardige materiaal toont karakter en design van het hoogste niveau. Bovendien kunt u een maatwerk eiken eettafel met een gerust hart intensief gebruiken voor de meest uiteenlopende zaken. Krassen en deuken zullen er niet zomaar in ontstaan. De robuuste, maar tegelijkertijd verfijnde tafels bieden u het beste van beide werelden. Maatwerk eiken eettafels zijn geliefd onder personen van de meest uiteenlopende leeftijden. Niet verwonderlijk, want deze klassieker zal zijn waarde werkelijk nooit verliezen. 

Advies op maat

Het maken van uw keuze op het gebied van maatwerk eiken eettafels is geen eenvoudige taak; er is immers zoveel mogelijk! De opties lijken wel eindeloos! Heeft u behoefte aan advies op maat, bezoekt u dan eens onze showroom, waar onze medewerkers ruim de tijd nemen om met u in gesprek te gaan. Onze vakmensen kunnen u helpen uw woonwensen te laten uitkomen. Bij ons staat de klant centraal. Onze luxe meubels worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en optimale comfort. Een nieuwe eikenhouten eettafel die aan uw wensen voldoet, vindt u bij ons dan ook gegarandeerd. 

Meubels én service van de hoogste kwaliteit

Onze maatwerk eiken eettafels worden door fabrikanten met wie wij al jarenlang samenwerken met de uiterste zorgvuldigheid voor u gemaakt. Deze zorg leidt in combinatie met vakmanschap tot resultaten die u in reguliere woonwinkels en grote ketens niet zult terugvinden. Door onze showroom te bezoeken kunt u op uw gemak de mogelijkheden inventariseren. Ook onze service is van de hoogste kwaliteit. Zo kunnen maatwerk eiken eettafels bij u thuis worden geleverd en geplaatst en ontvangt u op een groot deel van de collectie tien jaar garantie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *