MAATWERK KASTEN

maatwerk kasten

Maatwerk kasten tegen betaalbare prijzen

Een badkamer of keuken op maat klinkt de meeste mensen logisch in de oren, maar bij de mogelijkheid van maatwerk kasten staan we een stuk minder vaak stil. Niet alleen maken maatwerk kasten uw woning mooier, ook helpen ze u de ruimte goed te benutten. Bovendien haalt u dankzij de vele mogelijkheden, van afmeting tot ontwerp en kleur, een uniek meubelstuk in huis. Met maatwerk kasten kunt u dus op uw geheel eigen manier een stempel op uw interieur drukken. Klinkt dat u als muziek in de oren? Corné Wonen is u graag van dienst. 

Niets aan het toeval overlaten

Hoe groot is de kans dat u bij een woonwinkel een losse kast vindt die precies voldoet aan uw eisen wat betreft afmetingen? Die precies diep genoeg is, voldoende breedte heeft of handig past onder die ene hellende wand? Wanneer u voor maatwerk kasten kiest, hoeft u niets aan het toeval over te laten. Schuine wanden, kleine ruimtes en hoge plafonds hoeven voor u geen pijnpunt meer te zijn. Of u nu op zoek bent naar romantisch en landelijk of strak en modern, bij Corné Wonen vindt u gegarandeerd uw maatwerk kast. 

Welke soorten kasten bestaan er?

Wanneer u op internet of in woonmagazines reeds inspiratie heeft geprobeerd op te doen, bent u ongetwijfeld om de oren geslagen met tal van verschillende termen. Kasten bestaan dan ook in de meest uiteenlopende soorten: boekenkasten, servieskasten, buffetkasten, kabinetten, dressoirs en meer. Het dressoir en de kabinetkast zijn de afgelopen jaren mateloos populair gebleken. Een dressoir wordt vaak als extra opbergmeubel gebruikt en is ideaal om uw favoriete woonaccessoires op te plaatsen. De kabinetkast is een kast met deuren en hoge poten. Tegenwoordig worden deze in een modern jasje gestoken. 

De voordelen van maatwerk kasten op een rijtje

De uniciteit en de mogelijkheid van volledige benutting van de ruimtes in uw woning noemden we reeds als grote voordelen van maatwerk kasten. Daarbij houden de pluspunten echter niet op. Wanneer u voor maatwerk kasten kiest, kiest u voor:

  • Kasten die over voldoende opbergruimte beschikken
  • Een kleur die volledig bij uw interieur past
  • Duurzaamheid: de maatwerk kasten die u bij Corné Wonen aanschaft, worden vervaardigd door ervaren meubelmakers, waardoor u kunt rekenen op de hoogste kwaliteit en de langste levensduur

Maatwerk hoeft niet duur te zijn

De meeste mensen zijn in de veronderstelling dat er een flink prijskaartje aan maatwerk kasten hangt. Dat hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van de keuzes die u maakt: welke afmetingen heeft u nodig en aan welke materialen geeft u de voorkeur? Dankzij de vele mogelijkheden bestaan er dus ook budgetopties. Wilt u graag iets meer informatie over de kosten van een op maat gemaakte kast? U kunt telefonisch contact met ons opnemen, maar uiteraard ook een van onze showrooms bezoeken, zodat u de verschillende materialen en kleurschakeringen van dichtbij kunt bekijken. 

Maatwerk kasten: welke materialen?

Op maat gemaakte kasten kunnen van verschillende materialen worden vervaardigd. Hout is daarbij het meest natuurlijke en luxe materiaal dat men kan gebruiken. Laat u uw kast van massief hout zoals eikenhout maken? Dan kunt u rekenen op een oogstrelend eindresultaat met een geheel eigen karakter. Massief hout is het duurste materiaal waarvan u uw maatkast kunt laten maken. Een alternatief is houtfineer, waarbij een dun laagje hout op ander materiaal wordt bevestigd. Luxe plaatmateriaal en MDF worden eveneens vaak gebruikt, net als metaal en glas. 

Eikenhout: de favoriet onder de houtsoorten

Personen die voor maatwerk kasten kiezen, kiezen in de meeste gevallen voor eikenhout. Dit is een harde houtsoort met een lange levensduur die niet zomaar beschadigt. Voor krassen en deuken hoeft u bij gewoon gebruik dus niet snel te vrezen. Eikenhout heeft ook een zeer natuurlijke uitstraling en kan zo gebruikt worden binnen de meest uiteenlopende interieurstijlen: van landelijk en romantisch tot strak en industrieel. Maatwerk kasten van eikenhout komen we dan ook in steeds meer interieurs tegen. De ervaren producenten met wie wij samenwerken, leveren u de beste resultaten. 

Kasten van metaal

Sinds de opkomst van de industriële stijl en de alsmaar stijgende populariteit daarvan, wordt ook metaal steeds vaker gebruikt voor meubels zoals maatwerk kasten. Ook vroeger werd het materiaal voor allerlei meubels gebruikt. Maatwerk kasten zijn oersterk en komen goed tot hun recht in een robuust, industrieel interieur. Het bijkomende voordeel van metaal is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Zo nu en dan afstoffen met een licht vochtig doekje is voldoende. Mochten er toch vlekken ontstaan, dan weet natuurzeep deze te verhelpen. Maatwerk kasten van metaal kunnen niet goed tegen een vochtige omgeving, waardoor het raadzaam is om deze niet in de badkamer te plaatsen. 

Room divider kasten

We noemden net al even verschillende soorten kasten. Met het aanbod van de meest gebruikelijke modellen houdt het bij Corné Wonen echter niet op. Behalve de genoemde soorten bent u bij ons zo ook aan het juiste adres voor bijvoorbeeld een room divider kast, ook wel vakkenkast genoemd. Dergelijke maatwerk kasten geven een speels effect en bieden u de ruimte om allerlei woondecoratie in te plaatsen. Het zijn dus de ideale kasten voor personen die op zoek zijn naar meubilair dat nét dat beetje extra sfeer in huis weet te brengen. 

Glaskasten

Ook voor glaskasten kunt u bij ons terecht. Glaskasten zijn, de naam doet het u al vermoeden, kasten met glazen deuren. We noemen deze ook wel vitrinekasten. Deze zijn net als room divider kasten de ideale keuze wanneer u uw spullen niet achter slot en grendel wilt opbergen, maar deze juist wilt tentoonstellen. U creëert met dergelijke maatwerk kasten dus niet alleen opbergruimte, maar ook een ware blikvanger. Er bestaan veel verschillende varianten, maten en stijlen.

Hulp bij het samenstellen van uw kast

Maatwerk kasten bieden u tal van mogelijkheden, die er op hun beurt soms voor kunnen zorgen dat u door de bomen even het bos niet meer ziet. Onze medewerkers zijn u dan graag van dienst. Zij beschikken over uitgebreide productkennis en staan voor u klaar om u persoonlijk verder te helpen. Weet u nog niet precies welke soort maatwerk kasten het beste bij u past? Komt u dan gerust in een van onze showrooms langs om inspiratie op te doen en de kleuren, materialen en ontwerpen van dichtbij te bekijken. 

Maatwerk kasten: voor meer plekken dan alleen de woonkamer

Wanneer men aan maatwerk kasten denkt, gaat de gedachte vaak gelijk uit naar de woonkamer. En alhoewel u in de meeste huishoudens inderdaad een prominente kast in de woonkamer zult vinden, hoeft het niet tot deze plek beperkt te blijven. Bij Corné Wonen vindt u dan ook maatwerk kasten die het ook prima doen in slaapkamers, werkkamers en andere ruimtes binnen uw woning. Denkt u bijvoorbeeld ook aan een badkamer. Uiteraard is het belangrijk om te bepalen welk materiaal daarvoor geschikt is. Wederom zijn wij u graag van dienst met onze adviezen. 

Uitgebreid merkenaanbod

Bent u op zoek naar maatwerk kasten? Corné Wonen is dé specialist op het gebied van meubelen van hoge kwaliteit en dus het juiste adres voor u. Binnen onze collectie vindt u ontwerpen van merken als Passe Partout, Danca, Gealux, De Toekomst en Vermeer Meubelen. Ons aanbod breidt zich steeds verder uit, waardoor het de moeite loont een kijkje te nemen in onze altijd up-to-date collectie. Vrijwel alle maatwerk kasten die we aan u kunnen leveren zijn afkomstig van fabrikanten van Nederlandse bodem. Dit maakt het productieproces duurzamer en zorgt er tevens voor dat de kwaliteit daarvan goed gemonitord kan worden. 

Maatwerk kasten volgens de laatste trends

Uiteraard volgen wij de laatste trends op meubelgebied, zo ook op het gebied van maatwerk kasten. Want wat uw stijlvoorkeur ook is, binnen elk interieurtype doen zich constant ontwikkelingen voor. Onze medewerkers weten van de hoed en de rand en we zorgen ervoor dat ons aanbod altijd op de laatste trends is aangepast. Het uitzoeken van maatwerk kasten is een heerlijke bezigheid. Wij helpen u graag verder in dit keuzeproces, om er zo voor te zorgen dat hetgeen u in gedachten heeft werkelijkheid kan worden. 

Kasten voor liefhebbers van de meest uiteenlopende stijlen

Of u nu op zoek bent naar een op maat gemaakte boekenkast, buffetkast, dressoir, kabinet of glaskast, bij ons bent u aan het juiste adres. Maatwerk kasten passen perfect binnen uw woning en worden uitgevoerd in uiteenlopende stijlen. Zo kunnen liefhebbers van de romantische stijl hun hart in onze showroom ophalen, maar zit u ook goed wanneer u juist een voorkeur heeft voor robuustere ontwerpen of juist klassieke uitvoeringen die een en al elegantie uitademen. Ook wat kleuren en handgrepen betreft is er van alles mogelijk. 

Bij u thuis geleverd en geplaatst

Om een goede indruk te krijgen van alle mogelijkheden op het gebied van maatwerk kasten, adviseren we u om een van onze showrooms in Amsterdam, Hazerswoude of Rotterdam te bezoeken. Zo kunt u helemaal zelf ervaren hoe de meubels eruitzien. Bij Corné Wonen bewijzen we dat ook maatwerk kasten betaalbaar kunnen zijn. Bovendien kunt u rekenen op duurzaamheid en de hoogste kwaliteit. Maatwerk kasten worden door ons bij u thuis geleverd en geplaatst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *