MAATWERK SALONTAFELS

maatwerk salon tafels

Maatwerk salontafels: het stralende middelpunt van uw woonkamer

Met op maat gemaakte meubelstukken geeft u uw interieur een geheel eigen touch. Uiteraard mogen maatwerk salontafels daaraan niet ontbreken. Dergelijke tafels vormen doorgaans het letterlijke middelpunt van een woonkamer en daarom is het des te belangrijker dat daar een meubelstuk pronkt dat geheel aan uw wensen en eisen voldoet. Corné Meubels is gespecialiseerd in luxe meubels van hoge kwaliteit en koopt in bij voornamelijk Nederlandse fabrikanten die hun meubels ook op maat kunnen leveren. Zo weten wij maatwerk salontafels van ieders dromen te bieden. 

Wat is een salontafel precies?

Al ver terug in de geschiedenis vormde de salontafel het middelpunt van de woonkamer. De heren dronken er hun wijn en rookten er hun sigaar, de dames genoten er van hun thee en zoete lekkernijen. Salon is het Franse woord voor woonkamer, wat de naam van deze tafels verklaart. Doorgaans zijn ze rechthoekig of vierkant, alhoewel ronde en ovale varianten eveneens al een tijdje aan een opmars bezig zijn. Een salontafel is laag, maar groter dan een bijzettafel en staat doorgaans voor een bankstel. Maatwerk salontafels passen geheel bij uw bank en de rest van het interieur in uw woonkamer. 

Salontafels met de meest uiteenlopende kenmerken

Op maat gemaakte salontafels variëren enorm in hun kenmerken en uitstraling. Zo kan het blad van een tafel bijvoorbeeld van hout, glas, kunststof of (natuur)steen zijn gemaakt. Ook de poten kunnen van uiteenlopende materialen zijn vervaardigd. Soms heeft een salontafel een onderblad waarop u extra spullen kwijt kunt, andere varianten hebben weer lades die dit doel dienen. Salontafels zijn verkrijgbaar in elke wenselijke afmeting en kleur. Het zal u verbazen welke keuzemogelijkheden u heeft. 

Inspiratie opdoen in een van onze showrooms

In de showrooms van Corné Wonen kunt u inspiratie opdoen en inzicht krijgen in de salontafels die op dit moment in de mode zijn. Velen die op zoek zijn naar nieuw interieur geven aan in een showroom een veel beter beeld te kunnen krijgen van de meubelstukken dan wanneer zij deze alleen in een woonmagazine zien. U kunt de structuur van het materiaal zien en voelen en de verschillende kleurmogelijkheden van dichtbij bekijken. Bij ons vindt u tevens maatwerk salontafels in de meest uiteenlopende vormen: van rechthoekig en vierkant tot rond en ovaal. 

Welke hoogte horen maatwerk salontafels te hebben?

Een salontafel dient in de eerste plaats bij uw bankstel te passen. Wanneer u op zoek gaat naar maatwerk salontafels, is het dan ook verstandig om de afmetingen en hoogte van uw bankstel op te nemen. Alhoewel er geen strikte regels bestaan, wordt doorgaans aanbevolen om voor een op maat gemaakte salontafel te kiezen die even hoog is als het zitvlak van uw bank of maximaal tien centimeter lager dan de armleuning is. Deze verhouding is namelijk het meest ergonomisch. Een te hoge salontafel zal ervoor zorgen dat er spullen in de weg zullen staan wanneer u bijvoorbeeld televisie wilt kijken. 

Het ideale formaat van een salontafel

Wat betreft het formaat van maatwerk salontafels adviseren wij u wederom rekening te houden met het bankstel dat in uw woonkamer staat of komt te staan. Met behulp van een plattegrond van uw woonkamer komt u eenvoudig tot het juiste inzicht. Wanneer u alle meubelstukken op een schaal van 1:50 in uw plattegrond tekent, wordt inzichtelijk hoe de verhoudingen zijn en welke beweegruimte er overblijft. Rechthoekige salontafels hebben vaak een afmeting van 120 x 140 centimeter, maar met de mogelijkheid van maatwerk salontafels kunt u dit natuurlijk laten afwijken. Hetzelfde geldt voor de salontafels van andere vormen. 

De afstand van de salontafel tot de bank

Denkt u na over de omvang van maatwerk salontafels, dan is het -zoals hierboven al even genoemd- ook belangrijk om inzicht te verkrijgen in de (loop)ruimte die er overblijft. Met andere woorden: de afstand tot het bankstel dient voldoende te zijn. Idealiter bedraagt deze afstand 40 centimeter. Niet alleen kan iedereen zo eenvoudig langs de tafel lopen, ook kunt u gemakkelijk iets op de salontafel leggen of eraf halen. Heeft u een grote zithoek, dan kiest u voor een grotere salontafel, zodat iedereen erbij kan. Voor een kleine zithoek en een klein gezelschap geld dan weer het tegenovergestelde. 

Puur voor de sier of ook functioneel?

Sommigen laten maatwerk salontafels puur voor de sier vervaardigen, anderen kiezen ervoor om deze ook een functioneel karakter te geven. Met een functioneel karakter bedoelen we bijvoorbeeld een salontafel met wat extra bergruimte, zoals in de vorm van lades. Tijdschriften, de voorraad waxinelichtjes, onderzetters en andere kleine items kunt u daar makkelijk in kwijt. Dit helpt u uw woonkamer opgeruimd en overzichtelijk te houden. Heeft u al genoeg bergruimte en wenst u vooral een strak exemplaar? Dan kiest u voor een open salontafel, oftewel een tafel met een open ruimte onder het blad. 

Spelen met de vorm van de tafel

De meeste maatwerk salontafels zijn rechthoekig of vierkant. Dit staat mooi bij bijvoorbeeld een hoekbank, maar ook bij banken die recht tegenover elkaar staan. Dat rechthoekige en vierkante tafels het vaakst voorkomen, is eigenlijk al tientallen jaren een gegeven. We kunnen dit dan ook wel de traditionele vorm noemen. Wilt u liever een wat speelse look creëren, of bent u wellicht liefhebber van de vandaag de dag zo populaire Scandinavische stijl? Dan kan een ronde of een ovalen salontafel heel mooi zijn. 

Rond is trendy!

De ronde maatwerk salontafels mogen dan ook beslist niet over het hoofd worden gezien! Deze tafels passen perfect binnen de huidige woontrend, gebaseerd op de Scandinavische stijl. In die interieurstijl zien we ook vaak verschillende ronde tafeltjes van klein formaat, die samen voldoende oppervlak bieden om als salontafel dienst te doen. De ronde vormen breken leuk met de rechte lijnen van een bankstel. Het speelse effect is sfeerverhogend en kan voor een enorme transformatie in uw woonkamer zorgen.  

Van welk materiaal kunnen maatwerk salontafels worden vervaardigd?

Natuurlijk is het ook een belangrijke vraag in welk materiaal u maatwerk salontafels zoekt. Hout is het vaakst gebruikte materiaal, maar wanneer u al een laminaten vloer heeft en er veel andere houten meubelstukken in uw woonkamer staan, is het misschien verfrissender om met een ander materiaal een contrast te creëren. In moderne interieurs zien we vaak glazen salontafels terugkomen en metaal is op zijn beurt weer kenmerkend voor interieurs met een robuuste, industriële stijl. 

Houten maatwerk salontafels

De meeste maatwerk salontafels worden anno nu echter van hout vervaardigd. Niet verwonderlijk, want hout past binnen een keur aan interieurstijlen. Of u nu een woonkamer in een klassieke, landelijke, moderne of industriële stijl heeft, hout misstaat nooit. Met maatwerk salontafels van hout creëert u te allen tijde een authentieke uitstraling. Des te meer noesten het hout vertoont, des te authentieker het gevoel dat deze uitademt. Houten maatwerk salontafels laten zich bovendien met van alles combineren. De kans is daardoor vrijwel nihil dat deze tafels niet bij uw interieur zullen passen. 

De laatste trends

Bij Corné Wonen bent u aan het juiste adres voor maatwerk salontafels. Niet alleen de klassieke exemplaren vindt u bij ons, ook de laatste trends volgen wij op de voet. Daarom ziet u bijvoorbeeld ook veel ronde designs, passend bij de anno nu zo populaire Scandinavische trend. Met de trends meegaan betekent voor Corné Wonen echter niet hetzelfde als met alle winden meewaaien. Onze visie is duidelijk: maatwerk salontafels dienen uniek en karaktervol, maar tegelijkertijd betaalbaar te zijn. Met deze visie in het achterhoofd zijn de medewerkers van Corné Wonen dagelijks op zoek naar de prachtigste meubelstukken voor u. 

Redenen om voor een van onze maatwerk salontafels te kiezen

Alhoewel veel mensen niet eens stilstaan bij de mogelijkheid van op maat gemaakt meubilair, waaronder maatwerk salontafels, lijkt een steeds groter publiek deze optie te ontdekken en zich te realiseren wat de voordelen ervan zijn. Wat haalt u met maatwerk salontafels in huis?

  • Een unieke salontafel die u in een andere woonkamer niet zomaar tegenkomt
  • Materialen van de hoogste kwaliteit
  • Een meubelstuk met een lange levensduur
  • Een salontafel die vlot geleverd kan worden wegens de directe samenwerking met ervaren fabrikanten van voornamelijk Nederlandse bodem

Dutch Design

Corné Wonen koopt zijn meubilair in bij diverse designers van Nederlandse bodem. Bij ons vindt u dan ook volop Dutch Design. Dit is een term die in het begin van de jaren negentig grote bekendheid verkreeg. Kenmerkend voor deze stroming is het innovatieve karakter van de meubelstukken, maar ook de nuchterheid: niet te veel poespas, want dat doet alleen maar afbreuk aan het geheel. Ook de duurzaamheid van materialen speelt een belangrijke rol. Maatwerk salontafels van Hollandse bodem kennen dan ook een lange levensduur en kunnen wel tegen een stootje. 

Maatwerk salontafels bij u thuis geplaatst en geleverd

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van maatwerk salontafels? Neemt u dan eens een kijkje op onze website. Voor een nóg betere indruk bezoekt u een van onze showrooms in Amsterdam, Hazerswoude of Rotterdam. Niet alleen op werkdagen (maandag en dinsdag in Hazerswoude uitgezonderd), maar ook in het weekend staan onze medewerkers graag voor u klaar. Schaft u een van de maatwerk salontafels uit ons assortiment aan, dan leveren en plaatsen we deze bij u thuis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *